Database gestuurde website
Er zijn nog genoeg website eigenaren die niet de voordelen zien van een database gestuurde website of die niet op de hoogte zijn, wat er mogelijk is met een database gestuurde website. Wanneer heeft u een database gestuurde website nodig? Hoe kan een database gestuurde website uw website verbeteren?

Wat is een database gestuurde website?
Op een database gestuurde website wordt alle informatie, zoals het woord al zegt, opgeslagen in een database. Deze informatie wordt naar behoefte getransporteerd naar de verschillende pagina’s van uw website. U kunt e-mail adressen, contact informatie over uw klanten of familieleden, producten en diensten, prijslijst, afbeeldingen etc. opslaan in de database. Een database gestuurde website wordt ook wel Content Management Systemen (CMS) genoemd.

Hoe werkt het?
U heeft bijvoorbeeld een statische website voor uw bedrijf met daarin informatie over de producten en diensten, klanten en contactformulier. Een statische website bestaat uit pagina's met tekst en afbeeldingen en dient louter om informatie te verschaffen. Bij een statische website is er geen interactie met de bezoeker.

Als u goede HTML kennis bezit zal het geen probleem zijn wanneer u de statische website gaat updaten. Heeft u geen HTML kennis dan zal u dit hoogstwaarschijnlijk uitbesteden aan een extern internet bedrijf. U levert dit bedrijf de informatie aan in een Word of Excel bestand. Het externe internet bedrijf zal de informatie op de bestanden vertalen naar HTML en dit op uw website opslaan.

Kortom u slaat de informatie op in aparte bestanden. Bovendien is de kans groot dat u ook de informatie die u via uw contactformulier ontvangt, opslaat in een Word of Excel bestand.

In een database gestuurde website wordt alle informatie opgeslagen in een database, een programma op de webserver zorgt ervoor dat de webpagina’s in HTML formaat gegenereerd worden zodat deze te zien is op de website.

Het is gebruikelijk dat database gestuurde websites een administratie gedeelte heeft waar u de webteksten kunt beheren. U kunt webteksten zelf toevoegen, bewerken en verwijderen. U kunt dus uw website op elk gewenst tijdstip updaten. Dit is natuurlijk zeer handig als uw bedrijf nieuwe diensten gaat aanbieden, of om de ‘content’ actueel te houden.
Contactaanvragen die via het contactformulier binnen zijn gekomen kunnen in de database worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. U kunt deze gegevens bewerken, groeperen (per regio bijv.) en sorteren. U kunt zelfs uw fotoalbum op de website bewerken of het laatste nieuws automatisch op de website laten tonen.

Is het duur?
Hoeft niet, als u uw website door een gespecialiseerde en ervaren webdesign bedrijf laat uitvoeren kunnen zij u een professionele website leveren. De prijzen variëren enorm. Van amateur- tot professionele website liggen de prijzen tussen de 50 – 2000 euro. Bekijk de portfolio van de webdesign bureau zodat u een idee krijgt wat mogelijk is en/of de kwaliteit en ontwerp van de website aan uw verwachtingen voldoet.

Style & Design kan database gestuurde websites ontwikkelen tegen een voordelige bedrag van 965 euro. U krijgt een database, administratie gedeelte om uw website te beheren, enquête, een professionele ontwerp en nog vele extra’s. Hiernaast is de webhosting en domeinnaam het eerste jaar gratis.

Wat moet u nog meer weten?
Heeft u een webdesign bedrijf gevonden die uw website wilt ontwikkelen dan is de volgende stap uw webhosting te regelen. Webhosting is het bieden van een stukje webruimte dat in verbinding staat met het internet, zodat het voor iedereen wereldwijd toegankelijk is. Dit kan uw webdesign bedrijf regelen of u regelt dit zelf bij een hostingbedrijf. Uw hostingbedrijf dient minimaal de volgende specificaties te hebben:

  • PHP/MySQL of ASP/MSSQL ondersteunen
  • Minimaal 75-100 Mb schrijfruimte
  • Een database beheerpagina hebben
  • Over een eigen mail server beschikken.
 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep