Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Mobiele Apps PayPal zo lek als een mandje
zondag 28 oktober 2012
De mobiele apps voor de libraries van onder andere PayPal en Amazon blijken niet veilig te zijn. Door een gebrekkige programmering kunnen vervalste SSL-certificaten door de mazen van het net glippen en kan er dus onterecht een 'beveiligde' verbinding worden opgezet.

Programmeerfouten in APIís
Volgens onderzoekers van Stanford en de University of Texas, die applicaties op Windows, Linux, iOs en Android onder de loep hebben genomen, is er veel mis en ligt dat aan het ontwerpfouten van de APIís die de SSL-libraries gebruiken. "Onze belangrijkste conclusie is dat SSL-certificaat-verificatie helemaal kapot is in veel kritische applicaties en libraries." Verder stelden de onderzoekers vast dat veel ontwikkelaars voor hun APPs de certificaatspecificatie gewoonweg uitschakelen om problemen met SSL-libraries te voorkomen. Volgens programmeursforum Stack Overflow zouden ontwikkelaars verplicht moeten worden tot SSL-certificaatverificatie om gebruikers van de software voor het versturen van financiŽle informatie en vertrouwelijke data, te beschermen tegen een man-in-the-middle-aanval.

Oplossing
In Texas is gebleken dat de software eigenlijk nooit is uitgetest in combinatie met andere dan de bij de server gebruikelijke certificaten. De conclusie van de onderzoekers is dat de libraries herontworpen moeten worden en de software beter getest moet worden, vooral bij onverwachte waarden.
 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep