Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Belangenbehartigers vinden thuiskopieheffing te laag
woensdag 31 oktober 2012
Volgens Stichting Thuiskopie en Buma Stemra is de nieuwe thuiskopieheffing te laag. Beide organisaties vertegenwoordigen de belangen van muziekauteurs. Onderdeel van de nieuwe heffing is dat computers, tablets en telefoons duurder worden, maar dat is volgens de belangenbehartigers niet genoeg.

De nieuwe regeling
De nieuwe thuiskopieregeling is bedoeld voor auteursrechthebbenden als compensatie voor de schade die zij lijden door illegale kopieŽn en online piraterij. Met de nieuwe heffing zullen de prijzen voor apparatuur met gemiddeld Ä 5,- stijgen. Volgens de technische sector te hoog, maar volgens Buma Stemra is de heffing niet hoog genoeg om de schade te compenseren.

Onderzoek
De berichten zijn eigenlijk een beetje tegenstrijdig. De Universiteit van Amsterdam deed onderzoek naar piraterij en daaruit bleek dat er veel minder muziek wordt gedownload dan werd aangenomen. Volgens Buma Stemra is het echter zo dat consumenten veel meer illegale kopieŽn zijn gaan maken. De organisatie is van mening dat de heffing een bedrag op zou moeten brengen van zoín 65 miljoen euro op jaarbasis. Zoals de heffing nu is ontworpen komt dat op een bedrag van niet meer dan 27 miljoen. De nieuwe heffing is vooralsnog voor de periode van 1 jaar, waarna er weer over een nieuwe regeling zal worden gedacht.
 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep