Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Nieuwe kabinet wil veiliger internet
dinsdag 30 oktober 2012
In het regeerakkoord dat gisteren werd gepresenteerd door de VVD en de PvdA, wordt gepleit voor een veiliger internet. Online privacy moet beter beschermd worden, het auteursrecht moet onder de schop en cybercriminelen moeten harder en effectiever worden aangepakt.

Het nieuwe kabinet heeft dus nogal wat plannen voor cyberspace. Hieronder een aantal punten die daarbij aan de orde komen:

Cybercriminaliteit
Vooral op het gebied van cybersecurity zitten veel kwetsbare plekken. Tot op heden is de opsporingscapaciteit ver onder het niveau. Dat moet dus vergroot worden en dat kan onder andere door wetgeving aan de nieuwe omstandigheden aan te passen.

Bescherming privacy
De privacy van de burger die online gaat, moet beter beschermd worden. Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) zal daarom meer bevoegdheden krijgen. Het CBP mag, als er sprake is van ‘privacy impact assessment’ eerder boetes uitdelen.

Auteursrecht
Het auteursrecht moet opnieuw ontworpen worden zodat creatieve prestaties veel beter beschermd gaan worden. Maar tegelijkertijd mogen de gebruiksmogelijkheden van de consument daarbij niet in het gedrang komen. De ACTA (de Europese wet tegen internetpiraterij) krijgt geen steun van Rutte II.

Legaliseren goksites
De websites waar online gegokt kan worden, zullen worden gelegaliseerd. De in Nederland gehoste sites kunnen dus een belastingaanslag verwachten.
 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliënten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep