Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Coca Cola verzwijgt hack door Chinezen jarenlang
dinsdag 06 november 2012
Onlangs is bekend geworden dat het megabedrijf Coca Cola drie jaar geleden gehackt werd, maar dat de frisdrankgigant dat al die jaren geheim heeft gehouden. Door de hack werd een miljardendeal met de Chinezen getorpedeerd.

In maart 2009 stelde de FBI de Coca-Cola Corporation op de hoogte dat cyberinbrekers bedrijfsgeheimen ontfutseld hadden over de op handen zijnde overname van China Huiyan Juice Group, de grootste sapfabrikant in China. De hack werd gepleegd door middel van een malafide mail aan topman Paul Etchells. Het ging om een boodschap van de CEO doorgegeven via topman Bernhard Goepelt, de juridische topman die voor de Pacific Group werkte waar China (met Etchell als groepleider) onder valt. Etchel klikte op de aan hem gestuurde link waardoor hij zijn computer ontvankelijk maakte voor malware met een keylogger.

De overname van de Chinese firma door het Coca Cola concern zou de grootste overname door een buitenlands bedrijf zijn geweest, maar moest nog goedgekeurd worden door de Chinese overheid. Uit diplomatieke stukken van de Amerikaans ambassade in Beijing, uitgelekt via Wikileaks, bleek dat Etchells optimistisch was over de uitkomst van de beslissing van de Chinezen en volgens hem zou het zonder antitrustproblemen rond moeten komen. Toch besliste het Chinese ministerie van Economische zaken anders en is Huiyan in Chinese handen gebleven.
 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep