Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
woensdag 14 november 2012
In navolging van Microsoft gaat nu ook Apple overstag. Beide bedrijven namen een voorbeeld aan Google’s “20 percent time” regeling; werknemers met slimme ideeën krijgen daarbij de kans om deze onder werktijd te ontwikkelen. Intellectueel eigendom blijft daarbij in handen van de werknemer. Google’s idee om werknemers eigen ideeën te laten uitwerken heeft voor het bedrijf al zijn vruchten afgeworpen; Gmail, Gtalk en Google News zijn voorbeelden van resultaten!

Blue Sky
Apple’s versie van de 20 procent regeling heet Blue Sky en begint in eerste instantie klein. Een aantal werknemers krijgt een periode de tijd voor de ontwikkeling van hun ideeën.

Tim Cook als initiator
Tim Cook is de nieuwe CEO van Apple en hij laat een nieuwe wind door het bedrijf waaien. Wat voorheen meer een militaire instelling was onder de strakke leiding van Steve Jobs, is nu een bedrijf met een veel soepeler personeelsbeleid. Cook is initiator van Blue Sky en naar horen zeggen ook van diverse personeelszaken zoals de mogelijkheid tot het nemen van een sabbatical, korting op Apple producten voor het personeel en aantrekkelijke tegenvoorstellen om te voorkomen dat concurrerende bedrijven personeel wegkapen. Bovendien is Cook iemand met een positieve instelling die bij presentaties van nieuwe producten scheutig is met complimenten voor het personeel.

 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliënten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep