Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Java onveilig voor PC's
woensdag 16 januari 2013

Als we de beveiligingsexperts mogen geloven, is het beter om Java uit je computersysteem te verwijderen. Het blijkt dat, ondanks serieuze pogingen tot verbeteringen van de veiligheid van Java en beveiligingsupdates van Oracle, de software toch te kwetsbaar blijft.

Mozilla heeft daarom, in navolging van Chrome, er voor gekozen om Java standaard uit te schakelen; men moet nu actief toestemming geven voor Java-code. Java maakt een computer kwetsbaar voor o.a. virussen. Vorig jaar kon een Flashback trojan mede dankzij Java de sites van bijvoorbeeld de Telegraaf en Nu.nl binnendringen.

Op veel computers staat Java standaard geďnstalleerd maar slechts weinigen maken daar gebruik van. Wil je weten of je kwetsbare plug-ins zoals Java gebruikt? Dan kun je dat op de website van Rapid7 nagaan. Gebruik je Java niet, dan is het beter om het uit te schakelen.

Java uitschakelen:
In Firefox ga je naar Add-ons > Zoek naar Java add-ons van Oracle en zet deze uit.

In Internet Explorer klik je op Tools of Alt+X > Vervolgens klik je op Add-ons > Toolbar and Extensions > Java add-ons van Oracle of SUN uitschakelen.

In Safari klik je op Voorkeuren > Beveiliging en dan vink je ‘activeer Java’ uit.

Chrome blokkeert Java standaard vanaf versie 11.

 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliënten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep