Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
BREIN verlegt focus naar opsporen illegale zoekresultaten
woensdag 16 januari 2013

Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) gaat nog meer aandacht besteden aan het verwijderen van illegale content uit zoekmachines. Het afgelopen kwartaal ging het om zoín 137.339 zoekresultaten maar volgens BREIN zijn dat "lage aantallen die nog zullen stijgen".

De focus zit nog in de opstartfase, maar het zou nu al gaan om ruim 10.000 meldingen per dag. Tot nu toe zijn het overigens uitsluitend Google-zoekresultaten, maar de auteursrechtenorganisatie wil ook gaan samenwerken met Bing waardoor dit aantal nog meer omhoog zal gaan.

Sites offline gehaald
BREIN zou vorig jaar zoín 571 sites offline gehaald hebben. Het streven is nu om alle zoekresultaten naar illegale content te melden. In de jaarstatistieken van de stichting stelt BREIN: "Veel internetgebruikers zoeken immers naar illegale content via algemene zoekmachines zoals Google en het gaat BREIN er om de vindbaarheid van illegaal aanbod te belemmeren".

Adverteerders benaderen
Daarnaast is BREIN in 2013 gestart met een nieuwe strategie. De auteursrechtenorganisatie benadert adverteerders waarvan advertenties en ander marketingmateriaal verschenen is op websites die overduidelijk illegaal zijn. Er zijn al een honderdtal bedrijven aangeschreven. Als al deze bedrijven niet meer adverteren op illegale sites, dan kunnen die sites niet meer overleven en vanzelf verdwijnen.

 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep