Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Google over de 50 miljard grens
donderdag 31 januari 2013

Google, die op 22 januari 2013 zijn vierde kwartaalcijfers voor 2012 presenteerde, heeft een goed jaar gedraaid. Dit resultaat werd mede mogelijk gemaakt door onder andere de reclameÔnkomsten van volle dochter YouTube. De best bekeken video allertijden, Gangnam Style van de Zuidkoreaanse rapper PSY, bracht een slordige $ 8 miljoen op voor Google.

Dit is schijnbaar meer dan de Zuidkoreaanse rapper er zelf aan verdiende. Daarnaast hebben Android en Chrome bewezen goed in de markt te liggen en hebben mede bijgedragen aan de goede omzetresultaten. Google noteerde een kwartaalomzet van $ 14,2 miljard voor het 4e kwartaal, wat maar liefst een stijging is van 36% in vergelijking tot hezelfde kwartaal in 2011.

De nettowinst voor het kwartaal bedroeg $ 2,89 miljard, wat een stijging is van $ 181 miljoen of 6,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011. Voor het eerst in de 15 jarige geschiedenis van Google wist het concern de magische omzetgrens van $ 50 miljard te overschrijden, een resultaat waar Googleís CEO Larry Page zeer tevreden over was.

Dit resultaat staat nog steeds in schril contrast tot de financiŽle resultaten van concurrent Apple. Ondanks een marktdaling van zoín 50 miljard heeft Apple een beduidende hogere marktwaarde dan Google. De huidige marktwaarde van Google is geschat op zoín $ 245 miljard.

 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep