Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Whatsapp niet conform WPB
woensdag 30 januari 2013

Het Amerikaanse Whatsapp, het meest gebruikte chatsysteem voor de laatste generatie mobiele telefoons, voldoet volgens het College van Bescherming Persoonsgegevens (CBP) niet aan de Wet Bescherming persoonsgegevens (WBP).

 

Volgens het College is Whatsapp een verzamelaar en verwerker van telefoon-, telefoonnummer- en adresgegevens en die gegevens dienen te worden beschermd. De beveiliging van Whatsapp gegevens laat echter zeer te wensen over, hetgeen betekent dat ze gemakkelijk te kraken zijn en ze ongewenst gebruikt kunnen worden door criminelen.

 

Whatsapp heeft niet alleen toegang tot de adres- en telefoongegevens van Whatsapp gebruikers, maar heeft ook toegang tot nummers van telefooneigenaren die geen Whatsapp gebruiken. Daarnaast kunnen zij wifi-adressen, telefoonmodel en IMEI-nummer van de mobiele telefoon achterhalen. De gebruikers van Whatsapp moeten overeenkomstig de WBP hiervan op de hoogte worden gebracht, zodat zij zelf kunnen bepalen of deze gegevens door Whatsapp gebruikt mogen worden. Whatsapp doet dit momenteel alleen voor gegevens die ondergebracht zijn in IOS6.


Het CBP kwam hierachter na gezamenlijk onderzoek met het Canadese OPC (Office of Private Commissioner) naar mogelijke privacyovertredingen.

Whatsapp zal door het College worden gedaagd voor een hoorzitting. Tijdens deze hoorzitting zal worden bepaald of Whatsapp heeft gehandeld in strijd met de Nederlandse privacywetgeving. Afhankelijk van de antwoorden van Whatsapp zal worden bepaald of sancties worden opgelegd.

 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep