Deel |
vragen
offerte
Vraag een offerte aan
Belasting op Bitcoins ingevoerd
vrijdag 28 maart 2014

In Amerika bent u vanaf nu belasting verschuldigd over het bezit of minen van bitcoins. De Amerikaanse belastingdienst heeft hier nu regels voor opgesteld; inkomstenbelasting bij het minen en het kopen valt onder vermogensbelasting.

Minen, zowel inkomsten- als vermogensbelasting?
Voor het minen van bitcoins kunnen in principe beide vormen van toepassing zijn. Het minen zelf wordt gezien als inkomsten vergaren. De waarde zal dus op de belastingaangifte moeten worden vermeld. Als de bitcoin vervolgens na een waardestijging verkocht wordt is er technisch gezien weer belasting verschuldigd, dit maal echter vermogensbelasting.

Investeerders beter af dan miners
Bitcoins minen wordt gezien als het vergaren van nieuw inkomen. Hiervoor wordt dan ook het inkomstenbelasting tarief van 40% gehanteerd. Wat dat betreft komen investeerders er dus nog gemakkelijk van af, het bezit van bitcoins wordt namelijk gezien als belegging en komt hierdoor in een belastingtarief van Ďslechtsí 20% terecht. Bovendien is er pas belasting verschuldigd bij het verkopen van de bitcoin.

Met terugwerkende kracht
De nieuwe regels zijn in Amerika met terugwerkende kracht ingevoerd. Dat wil zeggen dat elke Amerikaan verplicht is om ook inkomsten uit eerdere jaren netjes op te geven.

 

Menu

Meest bekeken

Nieuws

Nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Code:

Werkwijze

  • innovatie is de standaard
  • kwaliteit wordt meer gewaardeerd dan groei
  • cliŽnten worden gerespecteerd
  • integriteit en authenticiteit
  • hard werk en inzet worden beloond
  • meetbare resultaten


Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep