Uw CMS 'up-to-date' houden
Het is voor hackers aantrekkelijk om te zoeken naar lekken in een CMS. Het voordeel voor de hacker is dat veel bedrijven een populair CMS als Joomla of WordPress gebruiken. Mocht hier een lek in gevonden worden, dan kan er niet slechts één website maar kunnen gelijk duizenden websites misbruikt worden. Dit werkt dus erg efficiënt voor de hacker.

Het gebruiken van een CMS is dus geen eenmalige installatie. Maar net als het installeren is het updaten een eenvoudige maar wel belangrijke handeling die regelmatig moet plaatsvinden. Tevens is het aan te raden de website regelmatig te back-uppen. Mocht de website gehackt worden of mocht er onverhoopt iets fout gaan bij het updaten dan kunt u altijd de originele website terugzetten. Vraag uw hostingpartij daarom altijd naar hun back-up policy.

Er zijn 2 soorten updates:

1) Versie updates (vergelijk dit met het updaten van uw computer van Windows maar dan met de Service Packs). Dergelijke updates dienen regelmatig te gebeuren en zijn mogelijk met een onderhoudscontract.
Deze updates zijn vaak vrij snel en simpel te doen.

2) CMS updates (vergelijk dit met het updaten van uw computer van bijv. Windows 7 naar Windows 8). Elke website gebruikt andere extenties. Hierom is de tijd die dit in beslag neemt per website verschillend.
Deze updates zijn een stuk complexer.

Wat dient er zoal overgezet te worden

 • Data
  Gegevens van de oude website dienen overgezet te worden; Denk aan uw gebruikers, nieuws- en tekstpagina’s etc. Heeft u weinig tekstpagina’s, dan is handmatige overzetting aan te raden. Heeft u veel tekstpagina’s dan kan dit geautomatiseerd.
 • Webwinkel
  Maakt u gebruikt van bijv. een bedrijvengids, webwinkel etc. dan moet ook deze geupdate worden. Bij webwinkels moet de hele catalogus (rubrieken en producten), maar ook de bestellingen (klanten en bestellingen) overgezet worden. Ook hier geldt. Heeft u weinig bestellingen en producten, dan is een handmatige overzetting aan te raden. Heeft u veel bestellingen en producten dan kan dit geautomatiseerd.
 • Extenties
  Gebruikte extenties dienen geupdate te worden. Niet altijd is er update beschikbaar. Mocht dit het geval zijn dan kunt u kiezen voor maatwerk of een vergelijkbare extentie te gebruiken welke beschikbaar is voor het betreffende CMS.
 • Het Design
  Moderne CMS pakketten werken doorgaans met een template systeem. U kunt daarom kiezen voor het omzetten van uw huidige vormgeving (template) naar de nieuwste versie van het gebruikte CMS (bijv. Joomla, PrestaShop en/of Magento). Of een vergelijkbare template/theme te gebruiken. Lees hier meer informatie over templates.
 
Alle prijzen op deze website zijn exclusief 21% B.T.W.
© Copyright Style & Design ICT. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved. Style & Design ICT is een onderdeel van Nesh Media Groep